Filmekről, árnyaltan.

Filmtér blog

Vége a szuperhős filmeknek?

2018. július 01. - filmtér

A szuperhős filmek dömpingje több, mint 10 éve tart. Persze már a 2000-es évek előtt is bőven készültek képregény-adaptációk, de a Marvel Stúdió és a Disney "ámokfutása" egy elég újszerű jelenség. Vajon meddig fogják még uralni a mozikat az ilyen típusú filmek? Vége lesz ennek egyáltalán valaha?
Ezekre a kérdésekre próbálunk meg válaszokat találni. Tartsatok velünk!

A Digital Spy egy 2017-es (talán elavultnak mondható) cikke már nagyban ecseteli a képregény filmek és a kocka (angolul geek) kultúra bukását. Talán erre rácáfol az idei Bosszúállók: Végtelen Háború című film, de talán mégis láthatóak azok a jelek, amiből egy filmrajongó már érezheti, sejtheti az ilyen típusú filmek kifulladását...

Vagy ez csupán túlzott idealizmus lenne?

thanos-marvel-film-szuperhos-kritika.jpg

Nem titkolt nézetünk, hogy a szuperhősös, mutánsos filmeknek ideje lenne már, ha nem is megszűnnie, de kicsit csillapodnia (mennyiségben) és új utakat keresnie (minőségben).

Podcastunkban ezeket a pontokat járjuk körül:

  • Batman V Superman film
  • A szuperhős filmek marketingje
  • "Agykikapcsolás" a moziban
  • A képregény adaptációk története és kezdeti fázisa
  • Első Superman, X-men és Pókember filmek
  • Saját képregényes múlt (és néhány vallomás)

A kibeszélőnk folytatódni fog, mert nem jutott idő sok mindenre, amit meg szerettünk volna beszélni. De addig is jó szórakozást az 1. részhez, hallgatható SoundCloud-on, Mixcloud-on és az Archive.org-on is:

 Beszélgetnek: Zsolt, Süll Kristóf, Szamotni Péter

A bejegyzés trackback címe:

https://filmter.blog.hu/api/trackback/id/tr9814085963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása